• Voľné pracovné miesta

          •  

            • učiteľ/ka matematiky
            • školský psychológ

            Bližšie informácie:

             

            Údaje o pracovnom mieste: učiteľ matematiky

             

            Náplň (druh) práce

             Učiteľ/ka ZŠ (2. stupeň) - Matematika

             Dátum nástupu:

                      1. 2. 2022

            Základná zložka mzdy (v hrubom):

                      V zmysle zákona č. 552/2003 Z.z. o výkone práce vo verejnom záujme v znení neskorších predpisov, zákona č. 553/2003 Z.z. o odmeňovaní niektorých zamestnancov pri výkone práce vo verejnom záujme a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov a nariadenia vlády č. 388/2018 Z.z., ktorým sa ustanovujú zvýšené stupnice platových taríf zamestnancov pri výkone práce vo verejnom záujme.

            Požiadavky na zamestnanca

            Požadované vzdelanie:

            vysokoškolské II. stupňa v odbore matematika

            Počítače:

            ·         Microsoft Outlook – pokročilá

            ·         Microsoft Excel – elementárna

            ·         Microsoft Word – pokročilá

             

            Údaje o pracovnom mieste: Školský psychológ

            Náplň (druh) práce

            školský psychológ

            Dátum nástupu: podľa dohody

            Základná zložka mzdy (v hrubom):

                      V zmysle zákona č. 552/2003 Z.z. o výkone práce vo verejnom záujme v znení neskorších predpisov, zákona č. 553/2003 Z.z. o odmeňovaní niektorých zamestnancov pri výkone práce vo verejnom záujme a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov a nariadenia vlády č. 388/2018 Z.z., ktorým sa ustanovujú zvýšené stupnice platových taríf zamestnancov pri výkone práce vo verejnom záujme.

            Požadované vzdelanie:

            vysokoškolské II. stupňa v odbore psychológia

            Počítače:

            ·         Microsoft Outlook – pokročilá

            ·         Microsoft Excel – elementárna

            ·         Microsoft Word – pokročilá

             

            V prípade záujmu nás prosím kontaktujte:  

            riaditelka@zssolosnica.sk, 0346584118, 0948034813

          • Vianočné prianie

          •  Vianoce krásne a čisté ako sneh,
             na stole nech všetkým ľuďom rozvoniava oblátka a med.
             Nech každé srdiečko sťa oheň zahorí,
             všetkých ľudí nech láska a dobro naplní.
             Nielen na Vianoce a na Nový rok,
             ale počas všetkých dní želáme Vám úspešný a šťastný nový rok.  

            Želá  kolektív ZŠ Sološnica

          • Mikuláš

          • Na svätého Mikuláša

            do okna sa obuv znáša. 

            Topánky si každý čistí, 

            kto aký bol, ráno zistí. 

            Práce detí v ŠKD

          • Pani Zima a snehové vločky

          • ZIMA

             

            Zbielil nám stráne sniežik trblietavý, 

            Poihráva sa s ním vetrík dotieravý. 

            Z ľadového trámu vládne zima zase, 

            Ukazuje sa nám všade v plnej kráse. 

             

            Vitaj zima, vitaj, počuť volať deti, 

            a ich šťastný hlások zimným krajom letí. 

             

             

             

            SNEHOVÉ VLOČKY

             

            Snehu vločky spievajú

            bielu pieseň Vianoc, 

            spravia šťastia perinku pre potechu        za noc. 

             

            Zmenia sa na hviezdičky, 

            letia k ľuďom dolu, 

            aby veľkí, maličkí, 

            tešili sa spolu. 

          • List a darčeky z DSS Plavecké Podhradie

          • Tak ako každoročne aj tento rok sme posielali pohľadnice a darčeky  do DSS Rohožník a DSS Plavecké Podhradie.  DSS Plavecké Podhradie nám tiež poslal list a darček pre deti ŠKD, za to ďakujeme. Práve v týchto dňoch by sme mali ešte viac myslieť na starších ľudí v našom okolí, nakoľko nám táto doba neumožňuje návštevy, aspoň takto sme chceli potešiť a vyčariť úsmev na tvári.

          • Čítanie starších mladším

          •  

               Posledný školský októbrový deň pred jesennými prázdninami sa niesol v našej škole v znamení ľudovej rozprávky . Naši ôsmaci – ježibaba s Janíčkom a Marienkou, princezná, vodník, čert, sedliak, Perinbaba, smrtka a mladí ľudia v ľudovom kroji – s krátkym dramatickým uvedením do deja,  čítali mladším spolužiakom ľudové rozprávky od Pavla Dobšinského. A keďže boli pozornými poslucháčmi, ježibaba sa rozhodla, že všetky medovníčky, ktoré boli určené na vykŕmenie Janíčka a Marienky, rozdá radšej im. Deti boli nadšené a už teraz sa tešia na nasledujúce stretnutie s rozprávkou!

            Mgr. Miroslava Petrášová

          • ZÁLOŽKA DO KNIHY SPÁJA ŠKOLY

          • Žiaci našej školy sa zapojili i v tomto školskom roku do 12. ročníka česko-slovenského projektu priateľskej spolupráce medzi dvoma vybranými školami. Žiaci počas vyučovacích hodín výtvarnej výchovy i v školskom klube vyrábali záložky na tohtoročnú tému OČARUJÚCI  SVET  KNIŽNÝCH  PRÍBEHOV, ROZPRÁVOK  A BÁSNÍ. Pestrofarebné rozprávkové záložky rôznych veľkostí a tvarov, s využitím rôznych výtvarných techník, sme zaslali žiakom našej priateľskej školy do Šišova, obce v okrese Bánovce nad Bebravou v Trenčianskom kraji. Veríme, že sa im budú páčiť a s radosťou si ich vložia do knihy, ktorú práve čítajú. A naši žiaci už teraz čakajú na prekvapenie, ktoré k nim poputuje zo Šišova.

            Mgr. Miroslava Petrášová

             

          • Mesiac úcty k starším

          • Jeseň,  to je nádherný čas, kedy je  príroda odetá  do pestrofarebných šiat. Október  nám pripomína jednu z najvzácnejších cností, ktorá môže byť zrodená v duši človeka. Je ňou úcta k starším. Úcta k tým, ktorí ste tvrdo pracovali, aby sa nám žilo lepšie. Úcta k vám, milí naši otcovia, mamy a naši prarodičia. 

            Posielame Vám krátky pozdrav z ŠKD

          • Postup distribúcie Ag samotestov rodičom

          • Vážení rodičia,

            ponúkame Vám list ministerstva školstva, ktorý poslali na mail školy 31.8.2021. Ide o redukciu samotestov pre žiakov z pôvodných 25 kusov na 5 kusov. Celé znenie listu je tu:

            Vážená pani riaditeľka, vážený pán riaditeľ,

            v prvom rade by sme Vám chceli poďakovať za Vašu zodpovednú prípravu na nový školský rok. Sme si vedomí, že v období pandémie je príprava bezproblémového nástupu do škôl ešte náročnejšia. Osobitne ďakujeme za spoluprácu a nasadenie pri príprave a distribúcii Ag samotestov žiakom, ktorých rodičia o ne prejavili záujem – spoločne tak prispievame k udržaniu bezpečného prostredia v školách.

            V súvislosti s obrovským záujmom o Ag samotesty, by sme Vám v zmysle predchádzajúceho usmernenia Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR (ďalej len „Ministerstvo“), zverejneného v „ŠKOLSKOM SEMAFORE“, radi pripomenuli, že pri preberaní samotestov na okresnom úrade v sídle kraja je nutné preukázať záujem o  samotesty zo strany rodičov (napr. dokladom z edupage, eškoly alebo e-mailovou komunikáciou). Chceli by sme Vás preto poprosiť, aby ste sa vopred uistili, že pri všetkých samotestoch objednaných Vašou školou máte jasne zadeklarovaný predbežný záujem zo strany rodiča o testovanie jeho dieťaťa.

             Ministerstvo bude robiť všetko preto, aby každý rodič, ktorý má záujem testovať svoje dieťa, dostal samotesty v najbližších dňoch/týždňoch. Keďže však záujem zo strany rodičov bol 5-násobne vyšší oproti záujmu o testovanie počas minulého školského roka, chceli by sme Vás a rodičov Vašich žiakov poprosiť o trpezlivosť a súčinnosť pri distribúcii samotestov. Odbor školstva okresného úradu v sídle kraja Vás bude postupne kontaktovať a informovať o termíne výdaja ďalších zásob samotestov, akonáhle im budú dodatočné zásoby naskladnené.

            Keďže záujem rodičov o samotesty 5-násobne prekročil záujem o testovanie počas minulého roka, musíme Vás poprosiť, aby ste v tejto fáze distribuovali len 5 ks samotestov na žiaka, ktorého rodičia potvrdili záujem testovať svoje dieťa. Mrzí nás zvýšená prácnosť, ktorá tým pre školu a jej zamestnancov vzniká. K tomuto kroku sme však museli pristúpiť, aby v čo najkratšom čase samotesty dostali všetci, čo sú ochotní samotestovať svoje deti.

            Postup distribúcie preto upravujeme nasledovne:

            1.   Škola každému rodičovi, ktorý prejavil záujem o samotesty, vytlačí návod výrobcu na použitie pri samotestovaní z webstránky  https://www.health.gov.sk/Zdroje?/Sources/tlacove_spravy/coronavirus/samodiagnosticky-test-navod-na-pouzitie.pdf.

            2.   Zamestnanec školy (najlepšie triedny učiteľ) z krabice so samotestami pred rodičom, podľa možností v rukaviciach, vloží do pripraveného igelitového vrecúška:

            ·     5 kusov skúmaviek s roztokom,

            ·     5 kusov vrchnákov s kvapkadlom,

            ·     5 kusov testovacích platničiek.

            3.   Do pripraveného igelitového vrecúška zamestnanec školy doloží:

            ·     5 kusov sterilných tvrdých odberových tyčiniek (Model No: 93050) na výter z prednej časti nosa tzv. nazálny výter (určená na samotestovanie) – nie tyčinky z krabice so samotestami, ale tyčinky, ktoré boli dodané extra.

            4.   Pri odovzdávaní takto naplneného vrecúška so samotestami je potrebné, aby rodič podpísal preberací protokol (vzor v prílohe – určený pre triedu), v ktorom sa zaväzuje, že samotesty budú využité za účelom diagnostiky ochorenia COVID-19 u žiaka. Kópiu prednej strany preberacieho protokolu škola odovzdá rodičovi, podpísanú zadnú časť archivuje škola do konca školského roka.

            5.   Keďže za použitie je zodpovedný rodič, vykonanie samotestu by mal škole potvrdzovať spôsobom, ktorý určí škola – ideálne prostredníctvom edupage, eškoly, emailu alebo smsky alebo, v krajných prípadoch, písomným potvrdením. Rodič škole potvrdzuje len vykonanie poskytnutého samotestu, výsledok samotestu škole oznamuje len v prípade, že bol žiak pozitívny – žiak následne zostáva doma a rodič informuje všeobecného lekára pre deti a dorast, ktorý ho ďalej usmerní.

            Ďakujeme za pochopenie.

            Vedenie školy

          • Slávnostné otvorenie školského roka 2021/2022

          • Vážení rodičia a žiaci, oznamujeme Vám, že slávnostné otvorenie školského roka 2021/2022 bude 02.09.2021 o 8:00 hod  individuálne v triedach, rodičia žiakov I.A budú mať umožnené zostať v budove školy. Prosím  o vyplnenie Vyhlásenia o bezpríznakovosti, ktoré odošlete cez EduPage, alebo stiahnete z našej stránky a prinesiete.

             

            Školský autobus je zabezpečený ráno 2.9.21 a od 3.9.21 aj ráno aj poobede. Obedy sú od 3.9.21 podľa prihlásenia cez EduPage. ŠKD začína od 3.9.21 prihláška je v EduPage.

             

            Rodičia a žiaci I.A sa stretávajú na školskom dvore a vstupujú do budovy až 8:05 hod. Pri vstupe musia dodržať všetky pokyny, vydezinfikovať si ruky, mať nasadené rúško. Prosíme rodičov, aby si vyhradili celé doobedie na tento slávnostní deň svojich detí. Rodičia budú oboznámení o práci s EduPage, Teams a školským poriadkom. Rodičia budú mať možnosť aj svoje deti vyfotografovať pred fotostenou.

             

            Samotesty sú objednané pre rodičov, ktorí prejavili záujem, ďalšie objednanie zatiaľ nie je možné.  Samotesty nie sú na sklade Okresného úradu, budeme Vás pribežne informovať.

             

            Oznam pre osoby vstupujúce do objektu školy a školského zariadenia

            Nikto s príznakmi infekcie dýchacích ciest, ktoré by mohli zodpovedať známym príznakom ochorenia COVID-19 (neprimeraná únava, bolesť hlavy a tela, zvýšená telesná teplota, kožná vyrážka, nádcha, bolesť hrdla, strata čuchu a chuti, kašeľ, sťažené dýchanie, známky ochorenia tráviaceho traktu bolesť brucha, vracanie, hnačka), ako aj inej infekčnej choroby nesmie vstúpiť do priestorov školy a školského zariadenia. Pri výskyte týchto príznakov je potrebné telefonicky kontaktovať lekára.

            Po každom prerušení dochádzky do školy v trvaní 3 a viac po sebe nasledujúcich dní (vrátane víkendov a sviatkov) rodič predkladá „Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti“ dieťaťa/žiaka. Návštevník školy a školského zariadenia môže vstúpiť len so súhlasom riaditeľa a musí sa preukázať „Písomným vyhlásením o bezpríznakovosti“ pre návštevníka.

             

             

            V prílohe sa nachádzajú tlačivá na vyplnenie:

          • Voľné pracovné miesto

          • Školský psychológ

            Údaje o pracovnom mieste

             

            Náplň (druh) práce

            • vykonáva odborné činnosti v rámci orientačnej psychologickej diagnostiky
            • individuálneho, skupinového psychologického poradenstva
            • psychoterapie, prevencie a intervencie k deťom a žiakom s osobitným zreteľom na proces výchovy a vzdelávania v školách a školských zariadeniach
            • vykonáva aj odborné činnosti psychologického poradenstva v oblasti rodinných a ďalších sociálnych vzťahov
            • poskytuje psychologické poradenstvo a konzultácie zákonným zástupcom a pedagogickým zamestnancom škôl a školských zariadení
            • pripravuje podklady pre odborných zamestnancov poradenských zariadení


            Dátum nástupu:

            • 1. 9. 2021-31.2022

            Základná zložka mzdy (v hrubom):

            • V zmysle zákona č. 552/2003 Z.z. o výkone práce vo verejnom záujme v znení neskorších predpisov, zákona č. 553/2003 Z.z. o odmeňovaní niektorých zamestnancov pri výkone práce vo verejnom záujme a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov a nariadenia vlády č. 388/2018 Z.z., ktorým sa ustanovujú zvýšené stupnice platových taríf zamestnancov pri výkone práce vo verejnom záujme.

            Požiadavky na zamestnanca

            Požadované vzdelanie:

            • vysokoškolské II. stupňa

            Dĺžka praxe:

            • bez požiadavky na odbornú prax

            Všeobecné spôsobilosti:

            • organizovanie a plánovanie práce
            • pružnosť v myslení (adaptabilita, flexibilita, improvizačné spôsobilosti)
            • tvorivosť (kreativita)
            • tímová práca

            Počítače:

            • Microsoft Outlook – pokročilá
            • Microsoft Excel – elementárna
            • Microsoft Word – pokročilá

            Osobné predpoklady

            • empatia
            • ochota pomáhať (zmysel pre spolupatričnosť)
            • trpezlivosť

            Žiadosti zasielajte na : riaditelka@zssolosnica.sk 

            Bližšie informácie: 0948 034 813

             

          • Voľné pracovné miesta

          • Asistent učiteľa- 3 voľné miesta

             

            Údaje o pracovnom mieste

             

            Náplň (druh) práce

            • Pedagogická asistencia pri výchove a vzdelávaní zverených detí v súlade s ich vývinovou úrovňou, a to samostatne i pod vedením učiteľa
            • Vedenie administratívy spojenej s pedagogickou činnosťou
            • Príprava projektov a vystúpení
            • Spolupráca a komunikácia s rodičmi a rodinou

              Dátum nástupu:
            • 1. 9. 2021

            Základná zložka mzdy (v hrubom):

            • V zmysle zákona č. 552/2003 Z.z. o výkone práce vo verejnom záujme v znení neskorších predpisov, zákona č. 553/2003 Z.z. o odmeňovaní niektorých zamestnancov pri výkone práce vo verejnom záujme a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov a nariadenia vlády č. 388/2018 Z.z., ktorým sa ustanovujú zvýšené stupnice platových taríf zamestnancov pri výkone práce vo verejnom záujme.

            Požiadavky na zamestnanca

             

            Požadované vzdelanie:

            • stredné odborné vzdelanie
            • stredoškolské s maturitou
            • nadstavbové/vyššie odborné vzdelanie
            • vysokoškolské I. stupňa
            • vysokoškolské II. stupňa

            Dĺžka praxe:

            • bez požiadavky na odbornú prax

            Všeobecné spôsobilosti:

            • organizovanie a plánovanie práce
            • pružnosť v myslení (adaptabilita, flexibilita, improvizačné spôsobilosti)
            • tvorivosť (kreativita)
            • tímová práca

            Počítače:

            • Microsoft Outlook – pokročilá
            • Microsoft Excel – elementárna
            • Microsoft Word – pokročilá

            Osobné predpoklady

            • empatia
            • ochota pomáhať (zmysel pre spolupatričnosť)
            • trpezlivosť

            Žiadosti zasielajte na : riaditelka@zssolosnica.sk 

            Bližšie informácie: 0948 034 813

             

             

             

          • OZNAM

          • Dňa 01.08.2021 nadobudnú účinnosť nasledovné právne úpravy zákona č. 544/2010 Z. z. o dotáciách v pôsobnosti Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny SR v znení neskorších predpisov (ďalej len „zákon o dotáciách“). Vyššie uvedená právna úprava od nového školského roku 2021/2022 prináša zmeny v poskytovaní dotácií na stravu.

             

            Na dotáciu na stravu vo výške 1,30€ /deň majú deti, ktoré /ktorých:

             

            • žijú v domácnosti, ktorej sa poskytuje pomoc v hmotnej núdzi,
            • žijú v domácnosti, ktorej príjem je najviac vo výške sumy životného minima,
            • patria do  novej skupiny detí (ktoré už dovŕšili 6 rokov a ešte nedovŕšili 15), ktorým nemôže vzniknúť nárok na daňový bonus (nárok na ne nie je neuplatnený, alebo nemohol byť uplatnený a nie sú v domácnosti s nárokom na PHN alebo ŽM), ktoré navštevujú posledný ročník MŠ  alebo ZŠ a žije v domácností, v ktorej si ani jeden člen domácnosti tento nárok neuplatnil (rodič resp. zákonný zástupca sa preukazuje čestným vyhlásením (tu).  Upozorňujeme zákonného zástupcu dieťaťa, resp. fyzickú osobu, v ktorej starostlivosti je dieťa, že ak by si v čase poskytovania dotácie na stravu uplatnil daňový bonus je povinný o uvedenom  bezodkladne informovať Materskú  resp. Základnú školu s tým, že si musí byť vedomý  právnych dôsledkov nepravdivého vyhlásenia /trestný čin podvodu podľa § 221 zákona č. 300/2005 Z.z. Trestný zákon v znení neskorších predpisov/ a povinnosti vrátiť všetky finančné prostriedky poskytnuté na toto dieťa ako dotáciu na stravu.

             

            V prípade, že zákonný zástupca dieťaťa preukáže, že dieťa patrí do niektorej z vyššie uvedených kategórií, musí k poskytnutiu dotácií na stravu predložiť:

             

            • potvrdenie, že dieťa žije v domácnosti, ktorej sa poskytuje pomoc v hmotnej núdzi,
            • potvrdenie, že dieťa žije v domácnosti, ktorej príjem je najviac vo výške sumy životného minima,
            • čestné vyhlásenie o neuplatnení nároku na sumu daňového zvýhodnenia na vyživované dieťa. 

             

            Termín na doručenie potrebných dokumentov Materskej škole,  Základnej škole resp. zriaďovateľovi je do 30.07.2021. V prípade neskoršieho predloženia dokumentov, môže byť poskytnutie dotácie posunuté od prvého dňa v mesiaci, ktorý nasleduje po mesiaci, v ktorom zákonný zástupca predloží potrebné dokumenty. Zákonný zástupca je zároveň povinný informovať Materskú školu o zmenách v skutočnostiach rozhodujúcich pre určenie nároku na dotáciu.

             

            Zároveň upozorňujeme, aby rodičia detí z rodín v ŽM, v prípade trvalého pobytu v okrese Malacky, predložili Formulár na posúdenie príjmu, vrátane podkladov (napr. doklad o prijme) na ÚPSVaR  Malacky, Záhorácka 60A, 901 01 Malacky, prípadne mailom Janosova.Viera@upsvr.gov.sk  najneskôr do 4.8.2021.

             

            Čestné vyhlásenie o neuplatnení nároku na sumu daňového zvýhodnenia na vyživované dieťa, ktoré dovŕšilo šesť rokov veku a nedovŕšilo 15 rokov veku, žijúce s daňovníkom
            v domácnosti

             

             

            Ja dolu podpísaný/á  ________________________________________ vyhlasujem, že v období, za ktoré bude na dieťa  ________________________________________ poskytovaná dotácia na podporu stravovacích návykov dieťaťa podľa zákona č. 544/2010 Z. z. o dotáciách v pôsobnosti Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny SR v znení neskorších predpisov, nebude na toto dieťa uplatnený nárok na sumu daňového zvýhodnenia na vyživované dieťa podľa § 52zzj ods. 2 písm. c) zákona č. 595/2003 Z. z. o dani z príjmov v znení neskorších predpisov.

            Zároveň vyhlasujem, že beriem na vedomie, že v prípade preukázania nepravdivosti tohto vyhlásenia,

            • budem nútený vrátiť všetky finančné prostriedky poskytnuté na toto dieťa ako dotáciu na podporu výchovy k stravovacím návykom dieťaťa,
            • môžem byť vystavený trestnému stíhaniu za spáchanie trestného činu podvodu podľa
              § 221 zákona č. 300/2005 Z. z. Trestný zákon v znení neskorších predpisov.

             

             

            V ..................................... dňa.............................                            

             

             

             

             

            ..........................................................................................

            vlastnoručný podpis fyzickej osoby,

            v ktorej starostlivosti je dieťa

             

             

    • Kontakty

      • Základná škola Sološnica
      • Zástupca školy 0948 295 047 Riaditeľka školy 0948 034 813 034 65 84 118
      • Školská ulica 7/19 906 37 Sološnica Slovakia
      • Mgr. Gabriela Mrnková
      • Mgr. Zuzana Dinušová zuzana.dinusova@zssolosnica.sk
      • 31 810 292
      • 20 216 38 278
      • Ing. Jana Ščepková jana.scepkova@zssolosnica.sk
      • Ing. Katarína Jurkáčková katarina.jurkackova@zssolosnica.sk jedalen@zssolosnica.sk 0346584242