• Slávnostné otvorenie školského roka 2023/24

          • Vážení rodičia a žiaci, oznamujeme Vám, že slávnostné otvorenie školského roka 2023/2024 bude 04.09.2023 o 8:00 hod  na školskom dvore, rodičia žiakov I.A pôjdu s deťmi do tiredy. V triede bude prebiehať triednická hodina. Odchod žiakov  o 9:30 hod.

             

            Desiata a obedy sú od 5.9.2023 podľa prihlásenia cez EduPage. ŠKD začína od 5.9.2023.

             

            Rodičia a žiaci I.A sa stretávajú na školskom dvore a vstupujú do budovy až po príhovore spolu s deťmi. Rodičia budú oboznámení o práci s EduPage, Teams a školským poriadkom.

          • Brigáda - poďakovanie

          • Uplynulé týždne bol náročné. Odoslali sme tri projekty a v sobotu 3.6.2023 sme mali na školskom dvore brigádu. Žiaľ, nestihlo sa urobiť všetko, čo bolo v pláne, ale to najdôležitejšie - pokosiť neudržiavanú časť ihriska a odstrániť nepotrebné náletové dreviny sa podarilo dokonale. Naplnilo sa 6 záhonov z 9. Zvyšné doplnili žiaci počas vyučovania. Čiastočne sa vyčistila bežecká dráha aj pieskovisko. Veselé aktivity na ceste sa musia tak isto ešte dokončiť, ale môžeme spokojne skonštatovať, že brigáda bola úspešná aj napriek nízkej účasti. Veľmi pekne ĎAKUJEME zúčastneným rodičom, pani riaditeľke aj pani starostke za pomoc a pevne veríme, že spoločnými silami budeme zveľaďovať nielen školský dvor. Náročné dni nám pokračujú, príprava na Festival na 4 sudoch (24.6.) beží v plnom prúde, a popri tom máme rozpísané ďalšie projekty. Tak nám držte palce, aby vyšlo všetko podľa našich predstáv, najmä ku spokojnosti našich detí.

            ZRPŠ pri ZŠ Sološnica

          • Školská brigáda

          • Vážení rodičia, dovoľujeme si pripomenúť, že zajtra 3.6.2023 (sobota) nás čaká brigáda na školskom dvore. Začiatok je o 9:00 hod. Rukavice a občerstvenie zabezpečené. Tešíme sa na Vás!

          • Digitálny žiak - oznam pre rodičov a žiakov

          • Vážení rodičia, milí žiaci !

            Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR spustilo projekt Digitálny žiak- https://digitalnyziak.sk/.

            Oprávnené skupiny môžu získať príspevok 350 € na zakúpenie digitálneho zariadenia - notebooku pre svoje dieťa.

            Na to, či ste oprávnená skupina Vám odporúčame vyplniť formulár na tomto registračnom linku :

            https://register.digitalnyziak.sk/

            Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie SR overí Vaše údaje a spracuje vašu žiadosť. Tento proces potrvá niekoľko dní a následne Vám pošle správu, či ste oprávnený užívateľ.

            Pokiaľ bude Vaša žiadosť posúdená ako oprávnená, budete si môcť zakúpiť zariadenie v zmluvných predajniach v našom okolí.

            Pokiaľ potrebujete pomoc, resp. ďalšie informácie, kontaktujte nás správou na Edupage.

            Všetky potrebné informácie nájdete na stránke našej školy v samostatnom článku o projekte Digitálny žiak, alebo na stránke projektu https://digitalnyziak.sk/.

          • Hľadáme posily do stánku na Festival na 4 sudoch

          • Milí rodičia,

            prosíme o vašu podporu pri zabezpečení chodu stánku s občerstvením a tvorivých dielní na Festivale na sudoch v sobotu 24.6.2023. Váš záujem o pomoc prosíme nahlásiť čím skôr nakoľko podľa počtu dobrovoľníkov budeme nastavovať ponuku v stánku a aktivity v dielničkach.

            Nahlasovať sa môžete mailom na zrpssolosnica@gmail.com alebo telefonicky na 0902 550 472.

            Ďakujeme veľmi pekne za pomoc a tešíme sa na spoločne strávený deň.

            ZRPŠ pri ZŠ Sološnica

          • Pečené špaldové šišky

          • Výživa je významný faktor životného štýlu, ktorý ovplyvňuje zdravie. Poskytuje nielen krytie základných potrieb energie a jednotlivých živín nevyhnutných pre život, ale je spojená s emóciami, často aj s pocitom uspokojenia. Zdravé stravovanie zabezpečuje vitalitu, pocit spokojnosti, dobrej nálady a tvorí základ zdravia.

             

            Dnes sme v školskej jedálni upiekli špaldové šišky.

          • Viete, že naša škola má novú 3D tlačiareň?

          • 3D tlačiareň Original Prusa MINI+ bola zakúpená vďaka dotácii z rozpočtu obce Sološnica v rámci projektu „Počítačové modelovanie a 3D tlač“, ktorý bol podporený v plnej žiadanej výške – 520€.

            Celkový rozpočet projektu bol 582,18€. ZRPŠ pri ZŠ Sološnica zabezpečila filament – náplň do tlačiarne, senzor filamentu a náhradný tiskový plát.

            V súčasnosti prebieha zaškolenie obsluhy a vznikajú prvé skúšobné výtlačky .

            Aj vďaka tomuto projektu, bude môcť byť v budúcom školskom roku otvorený krúžok „Počítačové modelovanie a 3D tlač“ pre žiakov 7. – 9. ročníka.

          • Ekofest v Rohožníku

          • Deň Zeme sa oslavujeme 22. apríla. Klub aktívnych žien v Rohožníku organizoval v tento deň tretí ročník Ekofestu, ktorého hlavným cieľom bolo upozorniť na problematiku životného prostredia a zároveň pozitívne vplývať na ľudí, aby zodpovedne pristupovali k prírode a k našej Zemi.

            Organizátori oslovili aj našu školu, aby sa zapojila. Žiaci ŠKD si pod vedením pani učiteľky Hubekovej a Čižmárikvej nacvičili tematické divadielko pod názvom Lesná studnička, s ktorým potom na podujatí vystúpili. Žiakom za ich reprezentáciu školy ďakujeme:-)

          • Príspevok do ZRPŠ

          • Milí rodičia, 

            veľmi pekne ďakujeme všetkým, ktorí už zaplatili ZRPŠ príspevok za svoje deti, a tak isto ďakujeme aj tím rodičom, ktorí venovali navyše dobrovoľný finančný dar pre ZRPŠ. 
            Ak ste nato náhodou zabudli, pripomíname sa, a platbu prosíme uskutočniť do 1.5.2023 na číslo účtu: SK69 8330 0000 0020 0251 3896. Variabilný symbol: trieda, ktorú dieťa navštevuje (1,2,3,...9) a do správy pre prijímateľa (poznámka): meno a priezvisko dieťaťa. Príspevok môžete uhradiť aj osobne do rúk členke ZRPŠ Veronike Tóthovej. 

            V školskom roku 2022/2023 bol pre ZŠ schválený príspevok ZRPŠ nasledovne:

            - prvé dieťa na ZŠ 20€

            - druhé dieťa na ZŠ 10€

            - tretie 5€

            - štvrté dieťa a ďalšie 0€

            Ďakujeme.
            ZRPŠ pri ZŠ Sološnica

          • Deň narcisov

          • 20.apríla, sa uskutočnil už 27. ročník dobrovoľnej celoštátnej finančnej zbierky na podporu liečby rakovinou postihnutých spoluobčanov. Vyzbierané peniaze organizátor podujatia, Liga proti rakovine, poskytne nemocniciam na zakúpenie najnovších moderných liečebných prístrojov, liečiv, pomôcok a čiastočnú úhradu rehabilitačných pobytov pre pacientov postihnutých touto chorobou. Dobrovoľníci našej školy vyzbierali celkovo 330,00 €. Srdečná vďaka patrí všetkým, ktorí prispeli na dobrú vec, vedeniu školy za aktívnu podporu podujatia a tiež dobrovoľníčkam z 9.A triedy Paulíne Gavlasovej, Lívii Kovárovej a Karolíny Rybárikovej.Veríme, že žltý kvietok narcisu Vám všetkým vždy prinesie radosť z dobre vykonaného skutku a zdravie.

            Koordinátor podujatia Mgr.Branislav Grimm.

          • Veľkonočné popoludnie

          • Dobrý deň,

            V mene ZRPŠ pozývame všetky deti na zábavné veľkonočné popoludnie.

            Zároveň prosíme rodičov cestujúcich detí, aby poslali správu pani vychovávateľkám, kto v ŠKD zostáva. Deti, ktoré chodia domov s doprovodom, si treba vyzdvihnúť osobne, nakoľko budeme rozdelení v skupinách, aby sme mali prehľad o odchode detí.

             

            Ďakujeme.

             

            ZRPŠ

          • Okresné kolo súťaže Zúbkove pramene

          • Dňa 24. marca 2023 sa konalo v Centre voľného času v Malackách okresné kolo v umeleckom prednese poézie a prózy pod názvom Zúbkove pramene. Štyria žiaci z našej školy, ktorí zvíťazili v obvodnom kole v Závode, výborne obstáli v konkurencii najlepších recitátorov nášho okresu. Eveline Chvílová zo IV. A získala 2. miesto, Zara Danielová z  V. A  3. miesto, Nina Šperglová zo  VI. A  3. miesto a Filip Keszὅcze zo VII. A tiež 3. miesto vo svojej kategórii. Všetkým srdečne blahoželáme a prajeme veľa úspechov!

            Mgr. Miroslava Petrášová

    • Kontakty

      • Základná škola Sološnica
      • Zástupca školy 0948 295 047 Riaditeľka školy 0948 034 813 034 65 84 118
      • Školská ulica 7/19 906 37 Sološnica Slovakia
      • Mgr. Gabriela Mrnková
      • Mgr. Zuzana Dinušová zuzana.dinusova@zssolosnica.sk
      • 31 810 292
      • 20 216 38 278
      • Ing. Jana Ščepková jana.scepkova@zssolosnica.sk
      • Ing. Katarína Jurkáčková katarina.jurkackova@zssolosnica.sk jedalen@zssolosnica.sk 0346584242