• Začiatok školského roka 2020/21

          • Manuál pre základné školy a niektoré školské zariadenia (školské kluby detí, základné umelecké školy, centrá voľného času a jazykové školy) upravuje organizáciu a podmienky výchovy a vzdelávania v daných zariadeniach pre školský rok 2020/2021. Cieľom dokumentu je stanoviť základné prevádzkové podmienky po dobu trvania pandémie ochorenia COVID-19 a potreby dodržiavania protiepidemických opatrení a odporúčaní. Upravuje iba tie základné prevádzkové podmienky, ktoré sa líšia (či sú upravené nad rámec) od štandardných podmienok vyplývajúcich zo školských, hygienických, pracovnoprávnych a ďalších predpisov.

            Špeciálne usmernenie počas obdobia pri otvorení školského roku 2020/2021

            Počas obdobia 2.9. – 14.9. sa nad rámec zelenej fázy:

             neorganizuje hromadné otvorenie školského roku s výnimkou prvého ročníka, ktoré, ak je to možné, uskutoční sa len v exteriéri s dostatočným odstupom a rúškami a výhradne len v sprievode zákonných zástupcov. Ak sa pre nepriazeň počasia nedá realizovať v exteriéri, tak bude individuálne v každej prváckej triede. Ostatné triedy majú otvorenie školského roku bez sprievodcov v triede.

             Pri vstupe do školy sa vykonáva ranný filter (príloha č. 3 obsahuje najčastejšie otázky ohľadom ranného filtra).

             V prípade väčších škôl, a teda aj väčšieho počtu tried, odporúčame rozdeliť nástup do školy na niekoľko časových úsekov, napr. od 7:30 hod do 8:30 hod v 10 min. intervaloch.

             Žiaci prvého stupňa majú odporúčané nosiť rúška, ostatní žiaci povinne nosia rúško všade vo vnútorných priestoroch základnej školy, vrátane svojej triedy v interných priestoroch školy.

             Nepedagogický zamestnanec školy nosí rúško alebo ochranný štít v súlade s aktuálnymi opatreniami ÚVZ SR. Pedagogický zamestnanec a odborný zamestnanec nosí rúško alebo ochranný štít.

             Odporúčame organizovať aktivity tak, aby bolo možné väčšiu časť dňa tráviť vonku či už v areáli školy alebo mimo neho podľa podmienok školy a klimatických podmienok. Telesná výchova sa realizuje jedine v exteriéri.

             Telocvičňa a ostatné vnútorné priestory na šport (napr. bazén, posilňovňa) sa do 20.9. nevyužívajú.

             Upratovanie a dezinfekcia toaliet prebieha minimálne 3x denne a podľa potreby.

             Dôkladné čistenie všetkých miestností, v ktorých sa žiaci, pedagogickí zamestnanci, odborní zamestnanci a ďalší zamestnanci školy nachádzajú, sa musí vykonávať najmenej raz denne.

             Dezinfekcia dotykových plôch, ostatných povrchov alebo predmetov, ktoré používa zvlášť veľký počet ľudí, musí byť vykonávaná minimálne 2x denne a podľa potreby (napr. kľučky dverí).

             Vyššie uvedené opatrenia sa podľa epidemiologickej situácie môžu predĺžiť a odporúča sa ich dodržiavanie aj počas obdobia 16. 9. – 23. 9. 2020.

            Celé zenie manuálu: https://www.minedu.sk/zakladne-skoly-a-skolske-zariadenia-skd-cvc-zus-jazykove-skoly/

            Dokumenty potrebné pred nástupom do školy:


          • Oznam o vyučovaní od 22.6.2020

          • Oznamujeme rodičom a žiakom, že od 22. 06. 2020 umožní škola prezenčné vzdelávanie priamo v školských priestoroch aj žiakom 6. až 9. ročníka, čiže všetkým žiakom  školy.

            Na príchod žiakov sa musí škola dôkladne a zodpovedne pripraviť, keďže budú platiť naďalej prísne hygienické opatrenia. Vyučovanie je však naďalej dobrovoľné pre oba stupne.

            Preto žiadame rodičov žiakov, aby svoj záujem poslať svoje dieťa do školy v čase od 22. 06. 2020, oznámili prostredníctvom prihlášky alebo kontaktovaním triedneho učiteľa najneskôr do 18. 06.2020.Je potrebné sa prihlásiť na obedy.

            Podmienky na bezpečné vzdelávanie žiakov od 22. 06. 2020 sú nasledovné:

            Žiaci sú povinní pred vstupom do šatne školy odovzdať triednemu učiteľovi rodičom podpísané „Vyhlásenie o bezinfekčnosti dieťaťa“. Bez tohto vyhlásenia nebude žiakovi umožnený vstup do školy.

            Žiaci 6. až 9. ročníka budú prechádzať zdravotným filtrom, bude im meraná telesná teplota bezdotykovým teplomerom. V prípade zistenia zvýšenej teploty, bude žiak daný do izolácie až do príchodu zákonného zástupcu, s ktorým odíde domov.

            Po vstupe do priestorov šatne si žiak povinne vydezinfikuje ruky. Až potom sa dotýka skrinky a ostatných vecí.

            Vstup do priestorov školy nebude umožnený žiakom bez prezuviek.

            Hygiena počas vyučovania:

            Každý žiak je povinný mať dve rúška a dvoch balíčky hygienických vreckoviek.

            Po príchode do triedy si každý žiak dôkladne umyje ruky mydlom. V priestoroch WC sa môže žiak zdržiavať iba nevyhnutný čas. Po použití WC si umyje ruky tekutým mydlom . Pred konzumáciou jedla si žiak dôkladne umýva ruky. Žiaci sa počas celého vyučovania zdržujú v triede.

            Vyučovací proces

            Všetci žiaci školy sa od 22. 06. 2020 vyučujú podľa bežného rozvrhu. Z uvedeného dôvodu sú povinní mať so sebou všetky potrebné učebnice, zošity a písacie potreby.

            Na vybratých vyučovacích hodinách budú žiaci preverovaní z  vedomostí po vyučovaní  dištančnou formou.  Žiaci nebudú klasifikované známkou, ani nebudú mať vplyv na hodnotenie žiakov. Cieľom testov je zistiť slabo zvládnuté učivo dištančnou formou vzdelávania, ktoré bude implementované do vzdelávacích plánov na budúci školský rok.

            Od 22.6.2020 sa online nevzdeláva.

            V piatok t. j. 26. 06. 2020 je naplánované odovzdávanie učebníc. V pondelok 29. 06. 2020 budú žiakom vydávané učebnice na ďalší školský rok.

            Žiaci, ktorí sa rozhodnú pre dištančnú formu vzdelávania aj od 22. 06. 2020, môžu prísť odovzdať učebnice iba s dokladom o bezinfekčnosti a prejsť zdravotným filtrom.

            Dňa 30. 06. 2020 odovzdajú žiakom triedni učitelia vysvedčenia.

             

            Príloha na stiahnutie

          • Oznam

          • Vážení rodičia  a priatelia školy, pomôžte nám skvalitniť výchovno-vzdelávací proces na škole darovaním 2% z dane!

            Zákon Vám umožňuje darovať 2 % zo svojich daní z príjmov neziskovej organizácii, ako je aj naše Rodičovské združenie. Tento dar Vás nič nestojí, pretože daň by ste inak odviedli štátu. Vaše 2 % pre nás znamenajú prejavenie dôvery a pomôžte nám skvalitniť výchovno-vzdelávací proces na škole darovaním 2% z dane!

             

            Tlačivo:

            Postup:

          • OZNAM

          • Zverejňovanie faktúr a zmlúv za roky 2012-2017 je na stránke solosnica.samospravaonline.sk

          • Zápis do 1. ročníka

          •   V zmysle zákona č.245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon), zmene školského zákona č. 188/2015 o zmene a doplnení niektorých zákonov  v znení neskorších predpisov a vyhlášky č. 320/2008 Z. z. o základnej škole sa zápis žiakov do prvého ročníka na školský rok 2020/2021 bude konať 15 . apríla 2020.

              Pre šk. rok 2020/2021 je realizácia zápisov nasledovná: na webovom sídle si vyplníte online elektronickú prihlášku,  ktorá po vyplnení zaznamená Vás a Vaše dieťa do databázy záujemcov o zapísanie dieťaťa do prvého ročníka v školskom roku 2020/2021. O ďalšom postupe Vás budeme včas informovať.

            Elektronickú prihlášku vypľňte tu: https://zssolosnica.edupage.org/register/

            Mgr. Monika Oravcová, riadieľka školy

             

          • OZNAM

          • Vyučovanie prebieha naďalej, žiaci nemajú prázdniny! Vyučovanie prebieha e - learningovou formou. Žiaci nie sú z vyučovania uvoľnení, preto nie je dovolené  vycestovanie do zahraničia, ani organizovať iné dovolenkové aktivity. Navštevovať  nákupné centrá a iné hromadné akcie sa neodporúča!

             

          • Oznam

          • Oznamujeme Vám, že na základe rozhodnutia krízového štábu, ktorý dnes zasadal v obci Sološnica, je prerušené vyučovanie aj prevádzka ŠKD v ZŠ Sološnica od 11.marca 2020 do 17. marca 2020 v rátane tohto dňa. Ďalšie informácie Vám budú podane cez EduPage a budú uvedené aj na stránke školy.

          • OZNAM

          •  

            V súvislosti so šírením respiračného ochorenia vyvolaného novým koronavírusom COVID-19 sa  prijali viaceré nové opatrenia a zákazy.

            V prípade, že žiaci  vrátili sa v najbližšom období z oblastí, kde sa potvrdil výskyt koronavírusu, musia takéto osoby v najbližších 14 dňoch od návratu kontrolovať svoj zdravotný stav. Nový koronavírus spôsobuje akútne respiračné ochorenie — vírusovú pneumóniu. Ide o kvapôčkovú infekciu. Všeobecné príznaky virózy, respektívne klasických respiračných ochorení, napríklad aj klasickej chrípky sú: teplota nad 38 0C, kašeľ, nádcha, bolesť svalov, bolesť kĺbov, sťažené dýchanie. Inkubačný čas pri tomto koronavíruse sa uvádza doba 2 až 14 dní. V priemere je to 6 dní.

            V prípade, že sa u ktorejkoľvek osoby, ktorá sa nachádzala v oblastiach, kde sa vírus vyskytol, objavia vyššie uvedené symptómy za obdobie 14 dní, a to najmä zvýšená teplota, kašeľ, bolesti v hrdle, musí:  ostať doma, nechodiť priamo k lekárovi, kontaktovať lekára telefonicky, popísať mu symptómy a riadiť sa jeho príkazmi,  v prípade, že lekár na základe popísaných symptómov rozhodne, že daná osoba musí byť hospitalizovaná, pošle lekár pre danú osobu špeciálnu sanitku. Každopádne nesmie takáto osoba chodiť sama na pohotovosť alebo na infekčné oddelenie. V prípade, že symptómy nebudú ťažké, môže obvodný lekár rozhodnúť, že osoba ostane v domácej karanténe.

            Dôrazne sa neodporúča cestovať do krajín, kde sa koronavírus objavil - hlavne do Talianska.

            Škola nemá možnosť vylúčiť z vyučovania v rámci povinnej školskej dochádzky žiakov, ktorí neprejavujú príznaky ochorenia len z dôvodu, že boli na pobyte v oblastiach postihnutých výskytom koronavírusu. Škola zároveň chápe obavy rodičov a detí z koronavírusu a preto DÔRAZNE apeluje na rodičov, pokiaľ sa ich deti vrátili z oblastí, kde sa koronavírus objavil, aby sami zvážili ich 14- dňovú domácu izoláciu.

             

            Kontakty prístupné pre verejnosť;

            Úrad verejného zdravotníctva Slovenskej republiky     - 0917 222 682 novykoronavirus@uvzsr.sk

             

          • Oznam

          • Vážení rodičia, zákonnní zástupcova a žiaci, oznamujeme Vám, že na základe šírenia rôznych informácií o koronavíruse a opatreniach  v meste Malacky, sa naša ZŠ Sološnica nezatvára a je naďalej v prevádzke.

          • Oznam pre rodičov:

          • Vjazd aut do areálu školy je zakázaný,

            povolený ho majú len obsluha ( zásobovanie, smeti, záchranné zložky) a zamestnanci školy.

            Chránime tým Vaše deti.

             

          • Vianočná besiedka

          • Do galérie Vianočná besiedka boli pridané fotografie.

            ,,Od Kataríny do Vianoc“

            18.12.2019 sa v kultúrnom dome uskutočnila vianočná besiedka, ktorú pre rodičov a priateľov pripravili žiaci Základnej školy v Sološnici pod vedením Mgr. Zuzany Dinušovej a Mgr. Branislava Grimma.

            Besiedka sa niesla v duchu vianočných zvykov a tradícii. Výkon detí bol odmenený veľkým potleskom.

            Veľké poďakovanie patrí nielen žiakom, ale aj mojim kolegom, ktorí nacvičili program a pripravili výzdobu pani Blahovičovej a Čižmárikovej , no samozrejme aj nášmu bývalému žiakovi Filipovi Ritomskému za osvetlenie.

                                                                                                                                               Mgr. Zuzana Dinušová

          • Bubnovačka na našej škole

          • November je významným mesiacom v oblasti ochrany práv dieťaťa.  Práve 19. november, kedy sa bubnovačka koná,  je vyhlásený za Svetový deň prevencie týrania a zneužívania detí. 20. novembra si svet pripomína 30. výročie od prijatia od Dohovoru o právach dieťaťa, ktorý je najširšie prijatou zmluvou o ľudských právach v histórii, ktorú ratifikovalo ho až 195 krajín.

            Cieľom bubnovačky 19. novembra nie je lámanie rekordov. Podujatím s mottom „Bubnujeme, aby bolo deti lepšie počuť“ chcú organizátori podporiť v spoločnosti tému väčšej ochrany detí pred násilím a poukázať na potrebu prevencie.  V tomto školskom roku sa naša škola zapojila do tejto akcie, aby podporila naše deti a poukázala na potrebu počúvať ich a riešiť problémy, ktoré majú.

             

          • Oznam

          • Oznamujeme rodičom, že dňa 20.12.2019 je ŠKD do 14:00 a autobus pôjde len jeden, ďakujeme za pochopenie

          • Oznam

          • Oznamujeme žiakom a rodičom, že v piatok 13.12.2019, v pondelok 16.12.2019 a utorok 17.12. 2019 nebude desiata z prevádzkových príčin.Je potrebné si priniesť desiaty z domu.

            Ďakujeme za pochopenie.

          • Oznam

          • Dňa 18.11.2019 v obci Sološnica bude odstavená elektrika, z tohto dôvodu sa výchovný koncert prekladá na 25.11. o 10:00. Obed bude realizovaný formou balíčku, kúrenie bude vypnuté a preto prosíme rodičov, aby prispôsobili desiatu a oblečenie pre deti. ŠKD v tento deň bude iba do 15:00.

            Za pochopenie ďakujeme.

          • Oznam

          • Riaditeľka školy oznamuje, že podľa § 150 ods. 5 zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov    v znení neskorších predpisov a § 3 ods. 10 vyhlášky MŠ SR č. 231/2009 Z. z. o organizácii školského roka na základných školách, stredných školách, na základných umeleckých školách, na odborných učilištiach a jazykových školách v znení vyhlášky č. 518/2010 Z. z. udeľujem z organizačných  dôvodov žiakom ZŠ Sološnica riaditeľské voľno na deň  29.11.2019. Zároveň Vám oznamujem, že v uvedený deň nebude v prevádzke  ŠKD.

            Mgr. Monika Oravcová

            riaditeľka školy

          • Oznam

          • Riaditeľka Základnej školy v Sološnici Vám oznamuje, že podľa ustanovenia §150 ods. 5 zákona č. 245/2008 Z.z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov udeľuje žiakom 6. až 9. ročníka  Základnej školy Sološnica 7

            čiastočné riaditeľské voľno dňa 20.11. 2019 pre ročníky 6.-9. 

            Odôvodenie: Testovanie 5

                                                                                                                     

            Mgr. Monika Oravcová

            riaditeľka školy

          • Oznam

          • V pondelok 11.11.2019 bude beseda pre  1. až 5. ročník a z tohoto dôvodu nebude desiata pre týchto žiakov, preto prosíme rodičov, aby deťom zabezpečili desiatu.

          • Exkurzia v Hlbokom a v Košariskách

          •     Dňa 22. októbra 2019 sa deviataci zúčastnili literárno-dejepisnej exkurzie v Hlbokom, kde pôsobil ako kňaz na evanjelickej fare 45 rokov Jozef Miloslav Hurban, jeden z kodifikátorov spisovnej slovenčiny. Práve tu sa stretli 11. – 16. júla 1843 Ľudovít Velislav Štúr, Jozef Miloslav Hurban a Michal Miloslav Hodža, aby na základe stredoslovenského nárečia z okolia Liptova a Oravy uzákonili jednotný spisovný jazyk pre celý slovenský národ.

               V Košariskách a na Bradle sa bližšie zoznámili s osobnosťou Milana Rastislava Štefánika, jedného zo zakladateľov prvej Československej republiky v roku 1918, ktorá vznikla na troskách Rakúsko-Uhorska. 4. mája 2019 sme si pripomenuli 100. výročie tragického úmrtia tohto významného politika, diplomata, astronóma, brigádneho generála francúzskej armády, letca, hlavného vojenského organizátora československých légií. V budúcom roku 21. júla 2020 si pripomenieme 140. výročie jeho narodenia.

            Mgr. Miroslava Petrášová

          • Oznam

          • Vážení rodičia,

            pozývame Vás na konzultačné hodiny, ktoré sa uskutočnia vo štvrtok 14. 11.2019 o 15:00 do 17:00 hod. v triedach.

             

    • Kontakty

      • Základná škola Sološnica
      • Zástupca školy 0948 295 047 Riaditeľka školy 0948 034 813 034 65 84 118
      • Školská ulica 7/19 906 37 Sološnica Slovakia
      • Mgr. Gabriela Mrnková
      • Mgr. Zuzana Dinušová zuzana.dinusova@zssolosnica.sk
      • 31 810 292
      • 20 216 38 278
      • Ing. Jana Ščepková jana.scepkova@zssolosnica.sk
      • Ing. Katarína Jurkáčková katarina.jurkackova@zssolosnica.sk jedalen@zssolosnica.sk 0346584242